Bestel vandaag voor 15u en ontvang morgen jouw warme maaltijd. Van een maaltijd genieten in het weekend? We leveren ze vrijdag gekoeld mee!

Bestel uw maaltijd
{{ imagesalt }}
Tips

Waarom maaltijd voor scholen uitbesteden

Als schooldirectie word je geconfronteerd met een wirwar aan verplichtingen en taken. Wat als je alvast de zorg voor maaltijden probleemloos kunt uitbesteden? Dat is een grote zorg minder en verzekert iedere leerling van zijn dagelijkse portie gezonde voeding. 

Waarom maaltijden voor scholen uitbesteden? 

Vandaag besteden scholen heel wat capaciteit en middelen aan de dagelijkse maaltijdbedeling op school. Er zijn talrijke helpende handen nodig om de maaltijden naar de juiste locatie te brengen, de gerechten op de borden te scheppen en de maaltijden te verdelen onder schoolkinderen. En ook na de maaltijd blijft er nog heel wat opruimwerk over.

 

Dat vraagt behoorlijk wat organisatie en inzet van middelen. Bovendien staan de werkingstoelagen van de scholen alsmaar meer onder druk. Daardoor wordt de uitdaging ook telkens groter om een kwalitatieve maaltijd te blijven aanbieden binnen de budgettaire mogelijkheden. 

Waarom scholen hun maaltijden moeten uitbesteden.

Waarom scholen hun maaltijden moeten uitbesteden.

De voordelen van maaltijden voor scholen uitbesteden 

Meer en meer scholen kiezen ervoor de maaltijdbedeling voor hun leerlingen uit te besteden aan een externe partner. Die is het gewoon om maaltijden te verzorgen voor grote aantallen leerlingen en beschikt over de aangepaste organisatie en leverstructuur om grote groepen leerlingen dagelijks van verse voeding te voorzien. 

De maaltijden die een externe partner bereidt, zijn verpakt in handige individuele verpakkingen. Die worden eenvoudig verdeeld onder de leerlingen, zodat er een minimum aan helpende handen nodig is. Dankzij de wegwerpverpakkingen blijft er ook geen opruimwerk over na de maaltijd.

 

Scholen die maaltijden uitbesteden realiseren dus een concrete besparing op personeelskosten. Bovendien wordt ook de organisatie een stuk minder complex. Want minder mensen betekent minder nood aan planning. De vrijgekomen tijd kan dan worden besteed aan andere taken die de leerlingen ten goede komen. 

Maaltijden voor scholen uitbesteden: maak er werk van 

Wil je concreet werk maken van het uitbesteden van maaltijden als schoolbestuur? Dan is het uiterst belangrijk om alleen in zee te gaan met een ervaren leverancier die betrouwbaar, stipt en efficiënt is.

 

Alleen zo garandeer je op lange termijn de leveringen van evenwichtige en gezonde maaltijden op school. 

En zorg je voor een dagelijkse lach op de gezichten van de leerlingen wanneer ze hun heerlijke middagmaal zien, ruiken en proeven!