Bestel vandaag voor 15u en ontvang morgen jouw warme maaltijd. Van een maaltijd genieten in het weekend? We leveren ze vrijdag gekoeld mee!

Bestel uw maaltijd
{{ imagesalt }}
Tips

Zo laat jij je ouders langer thuis wonen

Wie het geluk heeft om zijn ouders een hogere leeftijd te zien bereiken, krijgt er tegelijk ook wel wat zorgen bij. Want wat als je ouders het almaar moeilijker krijgen om zelfstandig te leven en dagelijks hun potje te koken. En er tegenop zien om naar een verzorgingsinstelling te gaan? Dan zijn er gelukkig nog wel wat opties om hen voldoende ondersteuning te bieden om toch zo lang mogelijk zelfstandig thuis te wonen. 

Langer thuiswonen is een uitdaging 

Hoe zorg je ervoor dat je ouders langer kunnen thuiswonen op een verantwoorde en praktische manier? Er zijn al heel wat hulpmiddelen beschikbaar om het makkelijker te maken om jezelf als oudere veilig te verplaatsen in huis.

 

Maar dan blijft er nog altijd de uitdaging om elke dag een goede maaltijd op tafel te krijgen. En dat wordt vaak moeilijker en moeilijker. En laat het nu net ouderen zijn die nood hebben aan gebalanceerde voeding die ervoor zorgt dat ze de nodige vitamines en mineralen binnenkrijgen.  

 

Hoe laat jij je ouders langer thuiswonen?

Dankzij maaltijdservice aan huis kunnen je ouders langer thuiswonen.

Langer thuiswonen met dagelijkse hulp 

Zeker niet alle ouderen hebben het geluk om iemand in hun omgeving te hebben die elke dag een vers potje kan komen koken. Vaak zijn ook kinderen nog aan het werk en kunnen ze zich dus onmogelijk overdag vrijmaken om de nodige hulp te bieden. Dan kan een maaltijdservice aan huis een goede oplossing zijn.

 

Zo’n dagelijkse levering van verse en gezonde gerechten zorgt ervoor dat ouderen hun gegarandeerde kwaliteitsvoeding binnenkrijgen en houdt hen tegelijk in een dagelijkse routine.

 

Want op min of meer hetzelfde tijdstip krijgen ze bezoek van de chauffeur die hun middagmaal aflevert en kort ook even een praatje met hen maakt. Een niet te onderschatten meerwaarde in de sowieso al beperktere leefomgeving van ouderen. 

Langer thuiswonen: aangepaste voeding aan huis 

Een maaltijdservice aan huis biedt ouderen niets dan voordelen. Hun dagelijkse eetmaal is verzekerd zonder dat ze er zelf nog iets voor hoeven te doen en bovendien is het mogelijk om aangepast eten te krijgen. Voor ouderen met slikproblemen levert de maaltijdservice gemalen of gesneden schotels aan. Maar ook wie zout-, suiker- of vetarm moet eten, kan rekenen op aangepaste voeding zodat hij of zij een dieet ook dankzij de maaltijdservice perfect kan verder zetten. Zo wordt langer thuiswonen maximaal ondersteund. 

 

Langer thuiswonen: zekerheid voor ouderen en hun kinderen 

Voor ouderen is een maaltijdservice aan huis een bijkomende zekerheid dat ze op een kwalitatieve manier in hun vertrouwde leefomgeving kunnen blijven. Maar ook voor hun kinderen biedt deze oplossing een grote geruststelling. Zo wordt langer thuiswonen geen lijdensweg, maar wel een smakelijke weg van voldoende hulpmiddelen en evenwichtige maaltijden.