Bestel vandaag voor 15u en ontvang morgen jouw warme maaltijd. Van een maaltijd genieten in het weekend? We leveren ze vrijdag gekoeld mee!

Bestel uw maaltijd
{{ imagesalt }}
Tips

Zo ondersteun je ouderen daadkrachtig

Wie een dagje ouder wordt, mag dankbaar zijn voor zijn leeftijd en ervaring, maar krijgt tegelijkertijd af te rekenen met beperkingen. Kinderen willen hun ouders een zorgeloze oude dag bieden en gaan daarom op zoek naar manieren om het hun ouders zo makkelijk mogelijk te maken.

Er bestaan vandaag gelukkig meerdere opties om ouderen te ontzorgen. In deze blog stellen we de belangrijkste voor. 

Safety first 

Oudere mensen hebben wel eens last van evenwichtsstoornissen of zijn minder goed te been. In dat geval loert een valrisico altijd wel ergens om de hoek wanneer ze nog zelfstandig thuis wonen. Gelukkig bestaan er meerdere tools om de veiligheid te verhogen.

 

Zo kan de oudere met een eenvoudige druk op een hulpknop om zijn hals vragen om hulp bij problemen. Die oproep belandt dan bij een meldkamer waarna die de kinderen of andere familieleden van de oudere verwittigt. 

Hoe kun je ouderen daadkrachtig ondersteunen?

Ouderen ondersteunen met maaltijden 

Een ander belangrijk aandachtspunt voor ouderen: evenwichtige en aangepaste maaltijden. Wie wat ouder wordt, is soms niet meer in staat om elke dag zijn eigen potje te koken. Tegelijk is gezond en evenwichtig eten voor ouderen een must om fit te blijven. Op dat moment biedt een maaltijdservice aan huis de ideale oplossing. De kinderen of andere zorgdragers regelen de maaltijdleveringen eenvoudig zelf.

 

Daarna zorgt de maaltijdleverancier voor een stipte levering aan huis. Zo hoeft de oudere zelf niets meer te doen en is hij elke dag zeker van zijn verse maaltijd. Bovendien maakt de chauffeur die de levering altijd wel even tijd voor een kort praatje. Toch ook iets voor de ouderen om elke dag naar uit te kijken en hun dag op af te stemmen. 

Ouderen daadkrachtig ondersteunen doe je zo.

Ouderen ondersteunen met aangepaste maaltijden 

Maar wat als ouderen een bepaald dieet moeten volgen of door slikproblemen alleen gesneden of gemalen maaltijden kunnen eten? Ook die zaken worden door de leverancier van de maaltijden ter harte genomen.

 

Daarbij is het belangrijk om goed en volledig te communiceren. Alleen zo kan de maaltijdleverancier ervoor zorgen dat de oudere de voor hem meeste geschikte maaltijd thuisbezorgd krijgt. 

Wil je meer gemoedsrust voor ouderen? Dan zijn er dus een heleboel maatregelen die je kunt nemen. Maak zeker even tijd om alles nauwkeurig door te nemen en zorg voor een allround ondersteuning zodat ouderen kunnen genieten van een welverdiende oude dag.